Volkoren pappardelle met gewokte venkel en groene asperges in een
citroenmosterdsaus met pistachenoten.
Nodig voor twee:
-
250 g volkoren pappardelle (beetgaar gekookt)
-
2 EL arachideolie - 1/2 venkel (dunne ringen) - 1/2 bussel groene asperges (stukken van 2 cm, punten apart) - 1 EL pistachenoten - 2 takjes verse
rozemarijn
-
PEZO - sap 1/2 citroen - 1 TL mosterd (gemengd met 100 ml pastakookvocht)
Zo ga je te werk:
-
Wok de venkel en asperge 10 min. in arachideolie. Voeg na 5 min. de noten en rozemarijn toe.
-
Blus met het mosterdwater en citroensap. Kruid met PEZO.
-
Voeg de pasta en aspergepunten toe. Warm op tot het kookvocht verdampt is.
-
Schik op een bord en garneer met enkele venkelblaadjes. MANGEZ! ❤️