Pizza met een verse tomatensaus, gele courgette & filet de sax bestrooid met veel mozzarellablokjes.
Nodig voor vier:
-
4 pizzabodems
-
1 gele courgette (in dunne plakjes)
-
tomatensaus: 3 EL olijfolie - 200 g ui (grof) - 3 tenen look (grof) - 700 g tomaten (grof) - 1/2 TL foelie - 1 EL bloem - groentebouillonblokje - ZP - 1
TL tijm - 1 TL paprikapoeder - 1/2 TL chilivlokken
-
300 g mozzarellablokjes
-
handvol rucola - 20 sneetjes filet de sax
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 10 min. in olijfolie en voeg de laatste min. de look toe. Blus met de andere ingrediënten en laat 15
min. sudderen. Mix tot een gladde saus.
-
Bedek de pizzabodems met de tomatensaus. Leg de courgetteplakjes en de mozzarella erop. Bak 15 min. in een oven
van 200°C.
-
Garneer met filet de sax en rucola. MANGEZ! ❤️