Thaise rijst met citroen & kaneel

Thaise rijst, citroen, tijm en mosterdzaadjes geven een heerlijke combinatie die bij alle gerechten te serveren is. 'La traviata' van Verdi begint.

 

Nodig voor twee:

  • 1 EL olijfolie - 1 ui (100 g, fijn) - 2 tenen look (geraspt) - 200 g Thaise rijst (gespoeld en uitgelekt) - 300 ml groentebouillon
  • 1 kaneelstok - 3 takjes verse tijm - 1/2 TL mosterdzaad - rasp van 1 citroen - sap 1/2 citroen
  • 1/2 citroen (dunne schijven) - 1 EL olijfolie

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg look en rijst toe. Verwarm 1 min. en blus met groentebouillon.
  • Voeg de andere ingrediënten toe en breng aan de kook. Laat met gesloten deksel 30 min. op een heel laag vuur sudderen. 
  • Bak de schijven citroen bruin in olijfolie. 
  • Serveer de rijst met de citroenschijven. MANGEZ! ❤️