Tagliatelle met prei & bacon

Tagliatelle met prei, rode paprika & kruidig gerookte baconrepen. Mascarpone & Parmezaanse kaas maken het smeuïg en onweerstaanbaar. 

 

Nodig voor twee:

  • 2 EL olijfolie - 2 tenen look (geraspt) - 200 g gerookte baconrepen
  • 1 prei (fijn) - 1 rode paprika (dunne repen) - ZP - 1 TL oregano - 1 TL dille
  • 200 g mascarpone - 100 g Parmezaanse kaas
  • 250 g tagliatelle
  • 1 lente-ui (fijn) - 4 grote basilicumbladeren (geknipt)

Zo ga je te werk:

  • Bak de look en baconrepen 5 min. in olijfolie. Haal er een 2 EL uit als garnituur.
  • Voeg de groenten en kruiden/specerijen toe en stoof 5 min. verder.
  • Kook de tagliatelle beetgaar. Hou 50 ml kookvocht bij. 
  • Meng de mascarpone, tagliatelle & het kookvocht onder de groentesaus. 
  • Garneer met lente- ui, de achtergehouden bacon en basilicum. MANGEZ! ❤️