Tagliatelle met prei, rode paprika & kruidig gerookte baconrepen. Mascarpone & Parmezaanse kaas maken het smeuïg en
onweerstaanbaar.
Nodig voor twee:
-
2 EL olijfolie - 2 tenen look (geraspt) - 200 g gerookte baconrepen
-
1 prei (fijn) - 1 rode paprika (dunne repen) - ZP - 1 TL oregano - 1 TL dille
-
200 g mascarpone - 100 g Parmezaanse kaas
-
250 g tagliatelle
-
1 lente-ui (fijn) - 4 grote basilicumbladeren (geknipt)
Zo ga je te werk:
-
Bak de look en baconrepen 5 min. in olijfolie. Haal er een 2 EL uit als garnituur.
-
Voeg de groenten en kruiden/specerijen toe en stoof 5 min. verder.
-
Kook de tagliatelle beetgaar. Hou 50 ml kookvocht bij.
-
Meng de mascarpone, tagliatelle & het kookvocht onder de groentesaus.
-
Garneer met lente- ui, de achtergehouden bacon en basilicum. MANGEZ! ❤️