Oven gedroogde Coeur de Boeuf-tomaten met Ras-el-Hanout & tortelloni
in een tomatensaus. Het vioolconcerto van Sibelius gaat de speler in.
Nodig voor vier:
-
250 g tortelloni met basilicum (3 min. gekookt en uitgelekt)
-
250 g orecchiette (beetgaar gekook en uitgelekt)
-
2 Coeur de Boeuf-tomaten (dunne repen) - 1 EL olijfolie - PEZO - 1 EL ras-el-hanout
-
1 EL olijfolie - 1 rode ui (grof) - 2 tenen look (in 4) - 3 tomaten (grof) - 1 EL maïzena - 5 blaadjes basilicum - 250 ml groentebouillon
-
sap 1/2 limoen - ZP - 2 EL rode currypasta
Zo ga je te werk:
-
Wrijf de tomaten in met olie en de specerijen. Leg op een rooster met bakpapier en plaats 30 min. in een oven van 180°C.
-
Stoof de ui 3 min. in olijfolie en voeg look, basilicum en tomaten toe. Roer er 1 EL maïzena onder en blus met groentebouillon. Laat 15 min. sudderen en
mix tot een gladde saus. Voeg het limoensap, ZP en currypasta toe.
-
Meng de saus onder de pasta en warm goed op. Schik in een schaal en garneer met de tomaten en wat verse basilicum. MANGEZ! ❤️