Quinoaslaatje met courgette & feta

Quinoa met courgette en rode ui. Rauwe groenten, groene olijven en veel verse kruiden maken het slaatje af samen met wat feta. Andy Burrow gaat de speler in.  

 

Nodig voor twee:

  • 125 g quinoa - 500 ml groentebouillon
  • 1 EL olijfolie - rode ui (100 g, halve manen) - 2 tenen look (geraspt) - courgette (200 g, blokjes) - ZP - 1 TL limoenpoeder - 1/2 TL kaneel
  • 2 pijpajuintjes (dunne repen) - 5 blaadjes basilicum (geknipt) - sap van 1/2 limoen - 10 groene olijven - halve komkommer (zaadlijsten verwijderd, schuine repen) - 10 g verse dragon (geknipt)
  • 50 feta

Zo ga je te werk:

  • Kook de quinoa in groentebouillon 12 min. en laat uitlekken.
  • Stoof de ui 3 min. in olie. Voeg look en courgetteblokjes toe en stoof 8 min. verder. Kruid met ZP en limoenpoeder. Meng met de quinoa en laat afkoelen.
  • Voeg alle andere ingrediënten bij de afgekoelde quinoa.
  • Schep op een schaal en garneer met feta. MANGEZ! ❤