Tomaat met olijven & veenbessen

Tomaten & groene olijven met gestoofde veenbessen & za'atar. Het Weihnachtsoratorium van Bach gaat de speler in.

 

Nodig voor twee:

  • 80 g veenbessen - 1 EL water - 1 EL olijfolie - 1 EL kandijsuiker
  • 4 langwerpige tomaten (dunne repen) - 100 g groene olijven (reepjes in de lengte)
  • dressing: sap van 1 limoen - ZP - snuf zout - 2 EL olijfolie
  • 1 TL za'atar - nigellazaadjes

Zo ga je te werk:

  • Meng de veenbessen met de andere ingrediënten en breng aan de kook. Stoof voor 5 min. op een laag vuur. Laat afkoelen.
  • Schik de tomaten op de buitenkant van een groot bord, leg dan een kring olijven en eindig met de veenbessen in het midden.
  • Giet de dressing over de tomaten en garneer met za'atar. Strooi de nigellazaadjes over de olijven en veenbessen. MANGEZ! ❤