Aardappelsoep met prei, rode paprika & gebakken zalm met dille.
Nodig voor twee:
-
3 EL olijfolie - rode ui (120 g, halve manen) - 400 g aardappelen (blokjes) - prei (150 g, fijne ringen) - rode paprika (200
g, lange repen) - ZP
-
1 EL bloem - 1l groentebouillon - 2 laurierbladeren - 2 takjes rozemarijn (of 1 TL gedroogde)
-
150 g zalm (eetbare blokjes) - marinade: 1 TL dille - 1 EL koolzaadolie - ZP - snuf zout
-
100 ml room
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 3 min. in olie. Meng met de andere groenten, kruid en stoof 5 min.
-
Bestrooi met bloem, meng goed en blus met groentebouillon. Voeg de kruiden toe en laat 20 min. op een laag vuur sudderen.
-
Marineer de zalmblokjes en bak ze krokant op een hoog vuur.
-
Voeg room toe aan de soep en warm mee op.
-
Serveer en garneer met enkele stukken zalm. MANGEZ! ❤