Aardappelsoep & zalm

Aardappelsoep met prei, rode paprika & gebakken zalm met dille. 

 

Nodig voor twee:

  • 3 EL olijfolie - rode ui (120 g, halve manen) - 400 g aardappelen (blokjes) - prei (150 g, fijne ringen) - rode paprika (200 g, lange repen) - ZP
  • 1 EL bloem - 1l groentebouillon - 2 laurierbladeren - 2 takjes rozemarijn (of 1 TL gedroogde)
  • 150 g zalm (eetbare blokjes) - marinade: 1 TL dille - 1 EL koolzaadolie - ZP - snuf zout
  • 100 ml room

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 3 min. in olie. Meng met de andere groenten, kruid en stoof 5 min.
  • Bestrooi met bloem, meng goed en blus met groentebouillon. Voeg de kruiden toe en laat 20 min. op een laag vuur sudderen. 
  • Marineer de zalmblokjes en bak ze krokant op een hoog vuur. 
  • Voeg room toe aan de soep en warm mee op.
  • Serveer en garneer met enkele stukken zalm. MANGEZ! ❤