Aspergesoep met mosterd & gezouten spek

Een romige aspergesoep met mosterd & knapperig gebakken gezouten spek.

 

Nodig voor 1 l soep:

  • 400 g witte geschilde asperges
  • 1 EL olijfolie - ui (100 g, grof) - 500 ml kippenbouillon - PEZO
  • 100 ml room - 2 eieren - 1 TL mosterd
  • gerookt spek (4 repen)

Zo ga je te werk:

  • Zet de aspergeschillen onder water en kook 15 min. Giet af en vang de bouillon op.
  • Snij de kopjes van de asperges en houd ze apart. Snij de rest in grote stukken. 
  • Bak de ui en de aspergestukken 3 min. in olie. Blus met aspergebouillon en voeg kippenbouillon toe tot je 1 l vocht hebt. Kruid met PEZO en kook 15 min. 
  • Klop de eieren en de mosterd los in de room en voeg toe. Mix tot een gladde soep en voeg de aspergepunten toe. 
  • Bak het spek krokant en garneer hiermee de soep. MANGEZ! ❤