Een romige aspergesoep met mosterd & knapperig gebakken gezouten spek.
Nodig voor 1 l soep:
-
400 g witte geschilde asperges
-
1 EL olijfolie - ui (100 g, grof) - 500 ml kippenbouillon - PEZO
-
100 ml room - 2 eieren - 1 TL mosterd
-
gerookt spek (4 repen)
Zo ga je te werk:
-
Zet de aspergeschillen onder water en kook 15 min. Giet af en vang de bouillon op.
-
Snij de kopjes van de asperges en houd ze apart. Snij de rest in grote stukken.
-
Bak de ui en de aspergestukken 3 min. in olie. Blus met aspergebouillon en voeg kippenbouillon toe tot je 1 l
vocht hebt. Kruid met PEZO en kook 15 min.
-
Klop de eieren en de mosterd los in de room en voeg toe. Mix tot een gladde soep en voeg de aspergepunten toe.
-
Bak het spek krokant en garneer hiermee de soep. MANGEZ! ❤