Bloemkoolsoep met Boursin & tijm

Een gebonden bloemkoolsoep met Boursin en veel verse tijm. Vivaldi gaat de speler in. 

 

Nodig voor 1.5 l soep:

  • 1 kleine bloemkool (750 g, in roosjes) - handvol verse tijm - zout
  • kleine bloemkoolroosjes (120 g) - 1 EL arachideolie - PEZO - 5 takjes verse tijm
  • 30 g boter - 30 g bloem - 3 groentebouillonblokjes - 200 ml melk -  ZP
  • Boursin (150 g)

Zo ga je te werk:

  • Kook de bloemkoolroosjes 20 min. in licht gezouten water en met verse tijm. Vang het kookvocht op en laat de bloemkool uitlekken.  
  • Bak de kleine bloemkoolroosjes 20 min. op een heel laag vuur met alle andere ingrediënten. 
  • Maak een roux van boter en bloem. Voeg 1,5 l kookvocht en melk toe samen met 3 groentebouillonblokjes.
  • Voeg de bloemkool toe en mix tot een gladde soep. 
  • Serveer en garneer met de gebakken bloemkoolroosjes. MANGEZ! ❤