Een gebonden bloemkoolsoep met Boursin en veel verse tijm. Vivaldi gaat de speler in.
Nodig voor 1.5 l soep:
-
1 kleine bloemkool (750 g, in roosjes) - handvol verse tijm - zout
-
kleine bloemkoolroosjes (120 g) - 1 EL arachideolie - PEZO - 5 takjes verse tijm
-
30 g boter - 30 g bloem - 3 groentebouillonblokjes - 200 ml melk - ZP
-
Boursin (150 g)
Zo ga je te werk:
-
Kook de bloemkoolroosjes 20 min. in licht gezouten water en met verse tijm. Vang het kookvocht op en laat de bloemkool uitlekken.
-
Bak de kleine bloemkoolroosjes 20 min. op een heel laag vuur met alle andere ingrediënten.
-
Maak een roux van boter en bloem. Voeg 1,5 l kookvocht en melk toe samen met 3 groentebouillonblokjes.
-
Voeg de bloemkool toe en mix tot een gladde soep.
-
Serveer en garneer met de gebakken bloemkoolroosjes. MANGEZ! ❤