Broccoli met erwtjes & orzo geven samen met groene currypasta een stevige herfstsoep. Katja Buniatishvili speelt.
Nodig voor 1,5 liter soep:
-
2 EL olijfolie - ui (200 g, grof) - 3 tenen look (grof) - 1 TL bonenkruid - broccoli (500 g, grof, ook de geschilde stam) -
1,5 l groentebouillon
-
50 g orzo - 100 g erwtjes (ontdooid) - 2 EL groene currypasta
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 5 min. op een laag vuur in olie. Voeg look, broccoli en bonenkruid toe. Stoof 2 min. verder.
-
Blus met groentebouillon en laat 20 min. op een laag vuur koken.
-
Mix tot een gladde soep.
-
Voeg de erwtjes, orzo en groene currypasta toe. Laat 10 min. verder koken.
-
Garneer met kleine broccoliroosjes. MANGEZ! ❤