Broccolisoep met erwtjes & orzo

Broccoli met erwtjes & orzo geven samen met groene currypasta een stevige herfstsoep. Katja Buniatishvili speelt.

 

Nodig voor 1,5 liter soep:

  • 2 EL olijfolie - ui (200 g, grof) - 3 tenen look (grof) - 1 TL bonenkruid - broccoli (500 g, grof, ook de geschilde stam) - 1,5 l groentebouillon 
  • 50 g orzo - 100 g erwtjes (ontdooid) - 2 EL groene currypasta

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 5 min. op een laag vuur in olie. Voeg look, broccoli en bonenkruid toe. Stoof 2 min. verder.
  • Blus met groentebouillon en laat 20 min. op een laag vuur koken.
  • Mix tot een gladde soep.
  • Voeg de erwtjes, orzo en groene currypasta toe. Laat 10 min. verder koken.
  • Garneer met kleine broccoliroosjes. MANGEZ! ❤