Goulashsoep

Goulashsoep met harissa, veel rode paprika & kleine aardappelen. De Hongaarse dansen van Brahms gaan de speler in.  

 

Nodig voor 2 l soep:

  • 2 EL olijfolie - sjalotten (300 g, fijn) - 4 tenen look (geraspt) - 500 stoofvlees
  • 2 TL paprikapoeder - 2 TL karwijzaad - 1/2 TL harissa - 2 l vleesbouillon 
  • 3 rode paprika's (grof) - 3 kumato-tomaten (grof) - kleine aardappelen (350 g)
  • handvol verse peterselieblaadjes (grof) 

Zo ga je te werk:

  • Stoof de sjalotten 5 min. in olijfolie. Voeg look en vlees toe bak mooi bruin.
  • Voeg de kruiden/specerijen toe en blus met 500 ml vleesbouillon. Laat op een laag vuur met gesloten deksel 1 uur sudderen.
  • Voeg paprika en tomaten toe en overgiet met 1.5 l vleesbouillon. Laat een uur sudderen en voeg de laatste 15 min. de aardappelen toe. 
  • Garneer met peterselieblaadjes. MANGEZ! ❤