Goulashsoep met harissa, veel rode paprika & kleine aardappelen. De Hongaarse dansen van Brahms gaan de speler
in.
Nodig voor 2 l soep:
-
2 EL olijfolie - sjalotten (300 g, fijn) - 4 tenen look (geraspt) - 500 stoofvlees
-
2 TL paprikapoeder - 2 TL karwijzaad - 1/2 TL harissa - 2 l vleesbouillon
-
3 rode paprika's (grof) - 3 kumato-tomaten (grof) - kleine aardappelen (350 g)
-
handvol verse peterselieblaadjes (grof)
Zo ga je te werk:
-
Stoof de sjalotten 5 min. in olijfolie. Voeg look en vlees toe bak mooi bruin.
-
Voeg de kruiden/specerijen toe en blus met 500 ml vleesbouillon. Laat op een laag vuur met gesloten deksel 1 uur sudderen.
-
Voeg paprika en tomaten toe en overgiet met 1.5 l vleesbouillon. Laat een uur sudderen en voeg de laatste 15 min. de aardappelen
toe.
-
Garneer met peterselieblaadjes. MANGEZ! ❤