Koolrabisoep met groene selder & Parmezaanse kaas gegarneerd met gebakken schijfjes koolrabi en dille.
Nodig voor 1.5 l soep:
-
2 EL olijfolie - 1 ui (120 g, grof) - groene selder (200 g, grof) - 2 aardappelen (150 g, grof) - 2 koolrabi (400 g, grof) -
ZP
-
1500 ml groentebouillon
-
50 g Parmezaanse kaas
-
koolrabi (70 g, dunne schijfjes) - 1 EL olijfolie - 1 EL gedroogde dille
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 5 min. in olijfolie en kruid met ZP. Voeg de andere groenten toe en stoof 5 min. verder.
-
Blus met groentebouillon en laat 20 min. op een laag vuur koken. Mix tot een gladde soep.
-
Voeg de kaas toe en warm mee op tot hij volledig gesmolten is.
-
Gril de koolrabischijfjes in 1 EL olijfolie tot ze mooi bruin en gaar zijn.
-
Schep de soep in een schaal en garneer met koolrabischijfjes & gedroogde dille. MANGEZ! ❤️