Koolrabisoep met Parmezaanse kaas

Koolrabisoep met groene selder & Parmezaanse kaas gegarneerd met gebakken schijfjes koolrabi en dille. 

 

Nodig voor 1.5 l soep:

  • 2 EL olijfolie - 1 ui (120 g, grof) - groene selder (200 g, grof) - 2 aardappelen (150 g, grof) - 2 koolrabi (400 g, grof) - ZP
  • 1500 ml groentebouillon
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • koolrabi (70 g, dunne schijfjes) - 1 EL olijfolie - 1 EL gedroogde dille

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 5 min. in olijfolie en kruid met ZP. Voeg de andere groenten toe en stoof 5 min. verder.
  • Blus met groentebouillon en laat 20 min. op een laag vuur koken. Mix tot een gladde soep.
  • Voeg de kaas toe en warm mee op tot hij volledig gesmolten is. 
  • Gril de koolrabischijfjes in 1 EL olijfolie tot ze mooi bruin en gaar zijn. 
  • Schep de soep in een schaal en garneer met koolrabischijfjes & gedroogde dille. MANGEZ! ❤️