Witte koolsoep & radijsscheuten

Witte koolsoep met veel verse tijm & laurierbladeren gegarneerd met radijsscheuten. 

 

Nodig voor 1.25 l soep:

  • 2 EL zonnebloemolie - sjalotten (140 g, grof) -  2 tenen look (grof)
  • witte kool (400 g, grof) - ZP - handvol verse tijm - 4 laurierbladeren
  • 1.25 l groentebouillon
  • radijsscheuten (40 g)

Zo ga je te werk:

  • Stoof de sjalotten 5 min. in olie. Voeg de laatste min. look toe.
  • Meng met de witte kool en de specerijen/kruiden en laat 10 min. stoven. 
  • Blus met groentebouillon en laat 25 min. zacht koken. 
  • Verwijder de verse kruiden en mix tot een gladde soep.
  • Warm de radijsscheuten even mee op en serveer. MANGEZ! ❤️