Kippensoep met geroosterde vermicelli

Kippensoep met veel kip, ui, wortelen, prei & geroosterde vermicelli. Johnny Cash gaat de speler in.

 

Nodig voor 1,5 liter soep:

  • 600 g kippenbillen - 1,5 l water - PEZO - 5 laurierbladeren - handvol verse tijm
  • ui (130 g, halve manen) - 30 g boter - wortelen (200 g, ringen)  - preiwit (150 g, ringen) - 2 tenen look (fijn) - 2 TL kippenkruiden
  • 50 g vermicelli (geroosterd)

Zo ga je te werk:

  • Breng het water met de kip en specerijen aan de kook. Laat 45 min. zacht koken.
  • Stoof de ui 5 min. in boter. Voeg look, wortelen en prei toe en stoof 5 min. verder. Meng met de kruiden.
  • Haal de kip uit de pot en laat afkoelen. Doe de gestoofde groenten bij de kippenbouillon. Verdeel de kip in stukken en voeg bij de soep. Warm terug op.
  • Garneer met vermicelli. MANGEZ! ❤