Kippensoep met veel kip, ui, wortelen, prei & geroosterde vermicelli. Johnny Cash gaat de speler in.
Nodig voor 1,5 liter soep:
-
600 g kippenbillen - 1,5 l water - PEZO - 5 laurierbladeren - handvol verse tijm
-
ui (130 g, halve manen) - 30 g boter - wortelen (200 g, ringen) - preiwit (150 g, ringen) - 2 tenen look (fijn) - 2 TL
kippenkruiden
-
50 g vermicelli (geroosterd)
Zo ga je te werk:
-
Breng het water met de kip en specerijen aan de kook. Laat 45 min. zacht koken.
-
Stoof de ui 5 min. in boter. Voeg look, wortelen en prei toe en stoof 5 min. verder. Meng met de kruiden.
-
Haal de kip uit de pot en laat afkoelen. Doe de gestoofde groenten bij de kippenbouillon. Verdeel de kip in stukken en voeg bij de soep. Warm
terug op.
-
Garneer met vermicelli. MANGEZ! ❤