Pittige currysoep met broccoliballetjes

Een hartverwarmend soepje met veel groenten en een stevige portie curry. Ik maak nog een keer reclame voor Joyce Didonato met 'Songplay'. Kom, beginnen maar.

 

Nodig voor 1 liter soep:

  • 2 EL olijfolie - 1 ui (200 g, grof) - 2 tenen look (in vier) - 800 g witloof (grof) - 2 EL bloem - 2 TL currypoeder - 2 verse laurierbladeren - 2 kruidnagel - ZP - 1 liter groentebouillon
  • 100 g broccoliroosjes - 1 EL pijnboompitten - 2 EL olijfolie - 5 blaadjes basilicum - 1/2 TL komijnpoeder - ZP - snuf zout - 20 g Parmezaanse kaas - 1 EL bladpeterselie - 1 teen look
  • 4 EL panko - 2 EL olijfolie

 Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg look en witloof toe. Laat 5 min. stoven. Voeg bloem en kruiden/specerijen toe. Roer goed en blus met bouillon. Laat 30 min. op een laag vuur sudderen. Verwijder laurier en kruidnagel. Mix de soep glad.
  • Stoom de broccoliroosjes gaar in 10 min. Mix ze met de andere ingrediënten tot een pesto. Voeg 2 EL panko toe en maak balletjes. Rol de balletjes in de overgebleven panko en bak ze bruin in olijfolie. Serveer en garneer met de broccoliballetjes. MANGEZ! ❤

Ik maak altijd een grote hoeveelheid broccolipesto. Probeer mijn spaghetti met broccolipesto maar een keer. 😊