Een hartverwarmend soepje met veel groenten en een stevige portie curry. Ik
maak nog een keer reclame voor Joyce Didonato met 'Songplay'. Kom, beginnen maar.
Nodig voor 1 liter soep:
-
2 EL olijfolie - 1 ui (200 g, grof) - 2 tenen look (in vier) - 800 g witloof (grof) - 2 EL bloem - 2 TL currypoeder - 2 verse laurierbladeren - 2
kruidnagel - ZP - 1 liter groentebouillon
-
100 g broccoliroosjes - 1 EL pijnboompitten - 2 EL olijfolie - 5 blaadjes basilicum - 1/2 TL komijnpoeder - ZP - snuf zout - 20 g Parmezaanse
kaas - 1 EL bladpeterselie - 1 teen look
-
4 EL panko - 2 EL olijfolie
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg look en witloof toe. Laat 5 min. stoven. Voeg bloem en kruiden/specerijen toe. Roer goed en blus met bouillon. Laat 30 min. op een laag vuur
sudderen. Verwijder laurier en kruidnagel. Mix de soep glad.
-
Stoom de broccoliroosjes gaar in 10 min. Mix ze met de andere ingrediënten tot een pesto. Voeg 2 EL panko toe en maak balletjes. Rol de balletjes in de overgebleven panko en bak ze
bruin in olijfolie. Serveer en garneer met de broccoliballetjes. MANGEZ! ❤
Ik maak altijd een grote hoeveelheid broccolipesto. Probeer mijn spaghetti met
broccolipesto maar een keer. 😊