Komkommersoep gegarneerd met een rood pepertje, geroosterde pompoenpitten & Griekse yoghurt. 'Birthmarks' van Ozark Henry gaat de speler
in.
Nodig voor 1.5 l soep:
-
2 EL olijfolie - ui (100 g, grof) - 2 tenen look (in 4) - 1 groene paprika (grof)
-
2 komkommers (grof) - 1 TL tijm - 3 laurierbladeren - 1,5 l groentebouillon
-
Griekse yoghurt (1 EL per portie) - citroensap (1 Tl per portie)
-
2 EL pompoenpitten (geroosterd in 1 EL zonnebloemolie) - 1 rood pepertje (fijn)
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg look en groene paprika toe en stoof 5 min. verder.
-
Voeg de andere ingrediënten toe en blus met groentebouillon. Kook 30 min. op een zacht vuur.
-
Meng de Griekse yoghurt met het citroensap.
-
Mix tot een gladde soep. Garneer met de yoghurt, rood pepertje en geroosterde pompoenpitten. MANGEZ! ❤