Pittige komkommersoep

Komkommersoep gegarneerd met een rood pepertje, geroosterde pompoenpitten & Griekse yoghurt. 'Birthmarks' van Ozark Henry gaat de speler in.  

 

Nodig voor 1.5 l soep:

  • 2 EL olijfolie - ui (100 g, grof) - 2 tenen look (in 4) - 1 groene paprika (grof)
  • 2 komkommers (grof) - 1 TL tijm - 3 laurierbladeren - 1,5 l groentebouillon
  • Griekse yoghurt (1 EL per portie) - citroensap (1 Tl per portie)
  • 2 EL pompoenpitten (geroosterd in 1 EL zonnebloemolie) - 1 rood pepertje (fijn)

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg look en groene paprika toe en stoof 5 min. verder.
  • Voeg de andere ingrediënten toe en blus met groentebouillon. Kook 30 min. op een zacht vuur. 
  • Meng de Griekse yoghurt met het citroensap.
  • Mix tot een gladde soep. Garneer met de yoghurt, rood pepertje en geroosterde pompoenpitten. MANGEZ! ❤