Pompoensoep met berloumi en steranijs

De Belgische halloumi is gemaakt van pure koemelk. Hij laat zich perfect in blokjes snijden en grillen. Waar is die pompoen? We beginnen!

 

Nodig voor 1,5 liter soep:

  • 2 uien (250 g, grof gesneden) - 3 EL koolzaadolie - 1 flespompoen (grof gesneden, 850 g, hou 150 g apart)
  • 5 tenen look (in vier) - 1 TL gemalen steranijs - 2 anijssterren - 2 TL paprikapoeder - 1/2 TL chilivlokken - ZP
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g) - 1 liter groentebouillon
  • 1 blok berloumi (270 g) - 2 EL arachideolie
  • 1 blik kokosmelk (400 g)

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de koolzaadolie en bak de ui 5 min. op een zacht vuur. Voeg look, 700 g pompoenblokjes en alle specerijen toe. Laat 2 min. stoven. 
  • Blus met de tomatenblokjes en de groentebouillon. Laat 30 min. op een laag vuur koken. 
  • Snij de 150 g pompoenblokjes in vierkantjes van 1 cm. Doe hetzelfde met de berloumi. Voeg de arachideolie toe en kruid met zwarte peper. Meng goed en bak tot de berloumi mooi gekleurd is. 
  • Haal de anijssterren uit de soep en mix glad. Voeg de kokosmelk toe.
  • Serveer de soep en iedereen is tevreden, ik ben er zeker van... MANGEZ! ❤