De Belgische halloumi is gemaakt van pure koemelk. Hij laat zich perfect in blokjes snijden en grillen. Waar is die pompoen? We
beginnen!
Nodig voor 1,5 liter soep:
-
2 uien (250 g, grof gesneden) - 3 EL koolzaadolie - 1 flespompoen (grof gesneden, 850 g, hou 150 g apart)
-
5 tenen look (in vier) - 1 TL gemalen steranijs - 2 anijssterren - 2 TL paprikapoeder - 1/2 TL chilivlokken - ZP
-
1 blik tomatenblokjes (400 g) - 1 liter groentebouillon
-
1 blok berloumi (270 g) - 2 EL arachideolie
-
1 blik kokosmelk (400 g)
Zo ga je te werk:
-
Verwarm de koolzaadolie en bak de ui 5 min. op een zacht vuur. Voeg look, 700 g pompoenblokjes en alle specerijen toe. Laat 2 min.
stoven.
-
Blus met de tomatenblokjes en de groentebouillon. Laat 30 min. op een laag vuur koken.
-
Snij de 150 g pompoenblokjes in vierkantjes van 1 cm. Doe hetzelfde met de berloumi. Voeg de arachideolie toe en kruid met zwarte peper.
Meng goed en bak tot de berloumi mooi gekleurd is.
-
Haal de anijssterren uit de soep en mix glad. Voeg de kokosmelk toe.
-
Serveer de soep en iedereen is tevreden, ik ben er zeker van... MANGEZ! ❤