Radijssoep met tomaten

Soep van radijsjes & tomaten gekruid met verse muntblaadjes. 

 

Nodig voor 1,5 l soep:

  • 2 bussels radijzen (loof gewassen, radijzen grof gesneden, 5 radijsjes in heel dunne repen)
  • 2 EL zonnebloemolie - sjalotten (130 g, grof) - 3 tenen look (in 6) - ZP - 2 grote tomaten (330 g, grof) - ZP - 2 TL vadouvan
  • 1 EL bloem - 1,2 l groentebouillon
  • 6 verse muntblaadjes (geknipt)

Zo ga je te werk:

  • Stoof de sjalotten 3 min. in olie. Voeg de bussels radijzen toe samen met alle andere ingrediënten.  
  • Meng de bloem onder de groenten en blus met groentebouillon. Laat 20 min. op een zacht vuur koken. Mix tot een gladde soep. 
  • Garneer met radijsrepen en verse munt. MANGEZ! ❤