Romige koolrabisoep & erwtjes

Koolrabi, ui en prei met rode currypasta & erwtjes. Room en eigelen zorgen voor een smeuïge toets. 

 

Nodig voor 1.5 l soep:

  • 1 EL olijfolie - 1 grote ui (150 g, grof) - 1 prei (grof)
  • 2 koolrabi (blokjes) - ZP - 2 TL fenegriek - 2 TL rode currypasta - 1.5 l groentebouillon
  • 150 g erwtjes
  • 2 eigelen (losgeklopt) - 100 ml room
  • heel dunne repen groen van prei

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui en prei 5 min. op een laag vuur in olie.
  • Voeg koolrabi en kruiden/specerijen toe en blus met de bouillon. Laat 30 min. op een laag vuur koken en mix tot een gladde soep.
  • Voeg de erwtjes toe en laat zacht koken tot ze gaar zijn.
  • Meng de eigelen met de room en voeg toe aan de soep. (Laat niet meer koken.)
  • Serveer en garneer met fijne preirepen. MANGEZ! ❤️