Koolrabi, ui en prei met rode currypasta & erwtjes. Room en eigelen zorgen voor een smeuïge toets.
Nodig voor 1.5 l soep:
-
1 EL olijfolie - 1 grote ui (150 g, grof) - 1 prei (grof)
-
2 koolrabi (blokjes) - ZP - 2 TL fenegriek - 2 TL rode currypasta - 1.5 l groentebouillon
-
150 g erwtjes
-
2 eigelen (losgeklopt) - 100 ml room
-
heel dunne repen groen van prei
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui en prei 5 min. op een laag vuur in olie.
-
Voeg koolrabi en kruiden/specerijen toe en blus met de bouillon. Laat 30 min. op een laag vuur koken en mix tot een gladde soep.
-
Voeg de erwtjes toe en laat zacht koken tot ze gaar zijn.
-
Meng de eigelen met de room en voeg toe aan de soep. (Laat niet meer koken.)
-
Serveer en garneer met fijne preirepen. MANGEZ! ❤️