Seldersoep & gruyère met peterselie

Sumak is het geheime ingrediënt in deze seldersoep met gruyère en peterselie. 

 

Nodig voor 1 l soep:

  • 2 EL olijfolie - 1 rode ui (150 g, grof) - 1 groene selder (blokjes) - ZP - 2 TL currypoeder - 1 TL komijnpoeder
  • 2 aardappelen (200 g, grof) - 1 l groentebouillon
  • 50 g gemalen gruyère - 1 TL sumak - 1 EL platte peterselie (fijn)

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 10 min. in olijfolie. Voeg de selderblokjes en de specerijen toe. 
  • Blus met groentebouillon. Voeg de aardappelblokjes toe en laat 30 min. pruttelen. Mix tot een gladde soep.
  • Serveer en garneer met de kaas vermengd met sumak en peterselie. MANGEZ! ❤️