Seldersoep met kippenballetjes

Seldersoep met kippengehaktballetjes, gegarneerd met geroosterde pijnboompitten. John Williams gaat de speler in. 

 

Nodig voor 1,5 l soep:

  • 2 EL olijfolie - ui (125 g, halve ringen) - groene selder (250 g, ringen) - 1/2 prei (75 g, ringen) - ZP - 1500 ml groentebouillon
  • 300 g kippengehakt - 30 g paneermeel - 1 ei - 1 TL paprikapoeder - 1 EL pijnboompitten
  • 1 EL pijnboompitten (geroosterd)

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg de andere groenten toe en kruid met ZP. Blus met groentebouillon en breng aan de kook.
  • Voeg bij het gehakt alle andere ingrediënten en rol gehaktballetjes. Leg ze in de soep en laat 10 min. zacht koken.
  • Garneer met de geroosterde pijnboompitten. MANGEZ! ❤