Seldersoep met kippengehaktballetjes, gegarneerd met geroosterde pijnboompitten. John Williams gaat de speler in.
Nodig voor 1,5 l soep:
-
2 EL olijfolie - ui (125 g, halve ringen) - groene selder (250 g, ringen) - 1/2 prei (75 g, ringen) - ZP - 1500 ml groentebouillon
-
300 g kippengehakt - 30 g paneermeel - 1 ei - 1 TL paprikapoeder - 1 EL pijnboompitten
-
1 EL pijnboompitten (geroosterd)
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg de andere groenten toe en kruid met ZP. Blus met groentebouillon en breng
aan de kook.
-
Voeg bij het gehakt alle andere ingrediënten en rol gehaktballetjes. Leg ze in de soep en laat 10 min. zacht
koken.
-
Garneer met de geroosterde pijnboompitten. MANGEZ! ❤