Soep met sojascheuten en gehaktballetjes

Een soep boordevol wortelen, ui, sojascheuten & gehaktballetjes met een pittig groen pepertje. Elvis Costello zingt.

 

Voor twee liter soep:

  • 1 EL olijfolie - 1 ui (150 g, ringen) - wortelen (350 g, dunne repen) - 1.25 l kippenbouillon
  • 125 g gehakt - 1 EL ketjap sesame - 1/2 EL sesamolie - 1 TL paprikapoeder - 1 ei - 15 g paneermeel - ZP
  • 150 g sojascheuten - 1 groen pepertje (dunne ringen) - 1 TL witte sesamzaadjes

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui en wortelen 5 min. in olijfolie. Blus met bouillon en breng aan de kook. Laat 5 min. op een laag vuur koken.  
  • Meng het gehakt met de andere ingrediënten, rol kleine balletjes en voeg toe. Laat 5 min. koken. Voeg de laatste min. de sojascheuten toe. 
  • Serveer en garneer met het groene pepertje en de sesamzaadjes. MANGEZ! ❤