Een soep boordevol wortelen, ui, sojascheuten & gehaktballetjes met een pittig groen pepertje. Elvis Costello zingt.
Voor twee liter soep:
-
1 EL olijfolie - 1 ui (150 g, ringen) - wortelen (350 g, dunne repen) - 1.25 l kippenbouillon
-
125 g gehakt - 1 EL ketjap sesame - 1/2 EL sesamolie - 1 TL paprikapoeder - 1 ei - 15 g paneermeel - ZP
-
150 g sojascheuten - 1 groen pepertje (dunne ringen) - 1 TL witte sesamzaadjes
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui en wortelen 5 min. in olijfolie. Blus met bouillon en breng aan de kook. Laat 5 min. op een laag vuur koken.
-
Meng het gehakt met de andere ingrediënten, rol kleine balletjes en voeg toe. Laat 5 min. koken. Voeg de laatste min. de sojascheuten
toe.
-
Serveer en garneer met het groene pepertje en de sesamzaadjes. MANGEZ! ❤