Tomatensoep & fetaballetjes

Tomatensoep met balletjes gevuld met fetakaas en basilicum. REM gaat de cd-speler in.

 

 Nodig voor vier:

  • sjalot (250 g, grof) - 2 EL olijfolie - 3 tenen look (grof) - 70 g tomatenpuree - 1 prei (grof) -  tomaten (850 g, grof) - handvol verse tijm - 5 laurierbladeren - ZP - 1 l kippenbouillon
  • 1/2 kg gemengd gehakt - 2 TL basilicum - 50 g feta (kleine blokjes)
  • 1 tomaat (ontpit, fijne blokjes)

 Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg look en tomatenpuree toe en stoof 2 min. Voeg prei, tomaten en de kruiden/specerijen toe. Warm goed op en blus met bouillon. Laat 30 min. op een laag vuur koken. 
  • Meng het gehakt met basilicum en rol gehaktballetjes van 20 g. Steek er een blokje feta in. 
  • Verwijder laurier en tijm en mix de soep. Voeg de fetaballetjes toe en laat 3 min. zacht koken.
  • Garneer met de tomatenblokjes en verkruimelde feta. MANGEZ! ❤