Tomatensoep met balletjes gevuld met fetakaas en basilicum. REM gaat de cd-speler in.
Nodig voor vier:
-
sjalot (250 g, grof) - 2 EL olijfolie - 3 tenen look (grof) - 70 g tomatenpuree - 1 prei
(grof) - tomaten (850 g, grof) - handvol verse tijm - 5
laurierbladeren - ZP - 1 l kippenbouillon
-
1/2 kg gemengd gehakt - 2 TL basilicum - 50 g feta (kleine blokjes)
-
1 tomaat (ontpit, fijne blokjes)
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg look en tomatenpuree toe en stoof 2 min. Voeg prei,
tomaten en de kruiden/specerijen toe. Warm goed op en blus met bouillon. Laat
30 min. op een laag vuur koken.
-
Meng het gehakt met basilicum en rol gehaktballetjes van 20 g. Steek er een blokje feta in.
-
Verwijder laurier en tijm en mix de soep. Voeg de fetaballetjes toe en laat 3 min. zacht koken.
-
Garneer met de tomatenblokjes en verkruimelde feta. MANGEZ!
❤