Tomatensoep met groene olijven en tahin

Verse tomatensoep met groene olijven op smaak gebracht met tahin. Het tweede pianoconcerto van Brahms gaat de speler in. 

 

Nodig voor 1,5 l soep:

  • 2 EL olijfolie - 1 rode ui (150 g, grof ) - 2 tenen look (grof)
  • 350 g tomaten (grof) - 1 EL bloem - 70 g tomatenpuree - ZP - 1 TL cajun
  • 1 l kippenbouillon - 2 EL tahin
  • 10 groene olijven (ringetjes)

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 3 min. in olijfolie. Voeg look toe en stoof 1 min. mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en stoof 5 min. Voeg bloem, tomatenpuree en specerijen toe.
  • Blus met kippenbouillon en kook 15 min. op een laag vuur. Voeg tahin toe en mix tot een gladde soep.
  • Garneer met olijfringetjes. MANGEZ! ❤