Tomatensoep met tomaatjes uit de pan & rode curry

Tomatensoep met gedroogde tomaten uit de pan & rode curry. 'Let England shake' van PJ Harvey gaat de speler in.

 

Nodig voor 1.5 l soep:

  • 1 EL koolzaadolie - ui (120 g, grof) - 2 tenen look (grof) - 1 TL rode currypoeder - wortelen (250 g, grof) - tomaten (600 g, grof) - 70 g tomatenpuree - 15 g maïzena - 1.5 l groentebouillon
  • 100 ml melk
  • 1 tomaat (dunne schijfjes) - 1 EL olijfolie - 1 TL basilicum - PEZO

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 3 min. in olie. Voeg de andere ingrediënten toe en stoof 3 min. verder. Blus met bouillon en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur koken.
  • Mix tot een gladde soep en voeg de melk toe. 
  • Bak de tomatenschijfjes gekruid met basilicum en PEZO 30 min. op heel laag vuur in olie.
  • Serveer de soep en garneer met de tomaatjes uit de pan. MANGEZ! ❤️