Tomatensoep met gedroogde tomaten uit de pan & rode curry. 'Let England shake' van PJ Harvey gaat de speler in.
Nodig voor 1.5 l soep:
-
1 EL koolzaadolie - ui (120 g, grof) - 2 tenen look (grof) - 1 TL rode currypoeder - wortelen (250 g, grof) - tomaten (600 g, grof) - 70 g tomatenpuree -
15 g maïzena - 1.5 l groentebouillon
-
100 ml melk
-
1 tomaat (dunne schijfjes) - 1 EL olijfolie - 1 TL basilicum - PEZO
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 3 min. in olie. Voeg de andere ingrediënten toe en stoof 3 min. verder. Blus met bouillon en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur
koken.
-
Mix tot een gladde soep en voeg de melk toe.
-
Bak de tomatenschijfjes gekruid met basilicum en PEZO 30 min. op heel laag vuur in olie.
-
Serveer de soep en garneer met de tomaatjes uit de pan. MANGEZ! ❤️