Tomatensoep met witte bonen

Verse tomatensoep met witte bonen in een limoenmarinade met verse bladpeterselie. Het eerste vioolconcerto van Vivaldi gaat de speler in. 

 

Nodig voor 1.5 l soep:

  • 250 g witte bonen - 20 g platte peterselie - 1 EL koolzaadolie - ZP - snuf zout - sap 1/2 limoen
  • 2 EL olijfolie - ui (150 g) - 2 looktenen - groene selder (350 g) - 1 prei (150 g) - tomaten (800 g) - aardappel (100 g) - ZP - 2 TL tijm - 1 TL oregano - 1,5 l groentebouillon
  • 2 TL kurkuma

Zo ga je te werk:

  • Meng de bonen met de andere ingrediënten en zet opzij. 
  • Snij alle groenten grof. Stoof de ui 3 min. in olijfolie. Voeg de andere groenten toe en stoof 5 min. Kruid en blus met groentebouillon. Laat 30 min. zacht koken. Mix en voeg kurkuma toe. 
  • Serveer de soep en garneer met witte bonen. MANGEZ! ❤️