Verse tomatensoep met witte bonen in een limoenmarinade met verse bladpeterselie. Het eerste vioolconcerto van Vivaldi gaat de speler
in.
Nodig voor 1.5 l soep:
-
250 g witte bonen - 20 g platte peterselie - 1 EL koolzaadolie - ZP - snuf zout - sap 1/2 limoen
-
2 EL olijfolie - ui (150 g) - 2 looktenen - groene selder (350 g) - 1 prei (150 g) - tomaten (800 g) - aardappel (100 g)
- ZP - 2 TL tijm - 1 TL oregano - 1,5 l groentebouillon
-
2 TL kurkuma
Zo ga je te werk:
-
Meng de bonen met de andere ingrediënten en zet opzij.
-
Snij alle groenten grof. Stoof de ui 3 min. in olijfolie. Voeg de andere groenten toe en stoof 5 min. Kruid en blus met groentebouillon. Laat 30 min.
zacht koken. Mix en voeg kurkuma toe.
-
Serveer de soep en garneer met witte bonen. MANGEZ! ❤️