Vermicellisoep met wortelen & verse laurier

Een bouillonsoep met aardappel, wortelen, rode ui & veel vermicelli op smaak gebracht met verse tijm & laurier. 'Erbarme dich' van A Nocte Temporis gaat de speler in. 

 

Nodig voor 1,5 l soep:

  • 1 EL olijfolie - rode ui (150 g, halve manen) - 5 kleine looktenen - wortelen (300 g, reepjes) - aardappelen (300g, reepjes) - ZP - handvol verse tijm - 5 laurierbladeren - 1,5 l groentebouillon
  • 100 g vermicelli
  • enkele schijfjes rode ui

Zo ga je te werk:

  • Stoof de groenten 5 min. in de olie en voeg de kruiden/specerijen toe. Blus met bouillon en laat 15 min. op een laag vuur koken. 
  • Voeg de laatste 3 min. de vermicelli toe. 
  • Garneer met enkele schijfjes rauwe rode ui. MANGEZ! ❤️