Tomatensoep met kleine trostromaatjes en gehaktballetjes gemengd met waterkers & gember.
Nodig voor 1 l soep:
-
2 EL koolzaadolie - rode ui (250 g, grof) - 3 tenen look (in vier) - 4 tomaten (grof) - 1 TL paprikapoeder - 1 TL cajun - ZP
- 1 l groentebouillon
-
250 g kalfsgehakt - 60 g paneermeel
-
tapenade: 1 teen look - 1 bosje waterkers - 2 EL olijfolie - ZP - 10 g gember
-
450 g trostomaatjes
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 5 min. in de olie en voeg look toe. Stoof 1 min. verder. Voeg de tomatenblokjes toe en de kruiden/specerijen.
Meng en blus met groentebouillon. Laat op een zacht vuur 20 min. sudderen.
-
Meng het gehakt en het paneermeel met de tapenade en rol kleine balletjes.
-
Mix tot een gladde soep en voeg de balletjes en trostomaatjes toe. Laat nog 5 min. zachtjes koken.
-
Garneer met enkele blaadjes waterkers. MANGEZ! ❤