Witloofsoep met paprikarepen

Romige witloofsoep met milde curry & gebakken paprikarepen. 

 

Nodig voor 1,25 l soep:

  • 2 EL olijfolie - 400 g ui (grof) - 750 g witloof (grof) - ZP - 1 EL milde currypoeder - 1 EL bloem - 1250 ml groentebouillon
  • 200 ml room
  • 1 rode paprika (dunne repen) - 1 EL arachideolie - 1 TL nigellazaadjes

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg het witloof toe en stoof 5 min. Voeg de specerijen en bloem toe. Meng goed en blus met groentebouillon.
  • Laat 20 min. op een laag vuur koken. Mix tot een gladde soep en voeg de room toe. 
  • Bak de paprikarepen in 1 EL arachideolie tot ze gaar zijn. 
  • Serveer en garneer met paprikarepen en nigellazaadjes. MANGEZ! ❤