Romige witloofsoep met milde curry & gebakken paprikarepen.
Nodig voor 1,25 l soep:
-
2 EL olijfolie - 400 g ui (grof) - 750 g witloof (grof) - ZP - 1 EL milde currypoeder - 1 EL bloem - 1250 ml
groentebouillon
-
200 ml room
-
1 rode paprika (dunne repen) - 1 EL arachideolie - 1 TL nigellazaadjes
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg het witloof toe en stoof 5 min. Voeg de specerijen en bloem toe. Meng goed en blus met
groentebouillon.
-
Laat 20 min. op een laag vuur koken. Mix tot een gladde soep en voeg de room toe.
-
Bak de paprikarepen in 1 EL arachideolie tot ze gaar zijn.
-
Serveer en garneer met paprikarepen en nigellazaadjes. MANGEZ! ❤