Witte koolsoep met spinazie en curry

Witte kool en spinazie met een zoete aardappel, pittig gekruid met rode curry. 'La Bohème' van Puccini gaat in de speler.

 

Nodig voor 1.5 l soep:

  • 1 EL olijfolie - rode ui (125 g, grof) - 300 g witte kool (grof) - 1 zoete aardappel (200 g, grof)
  • 150 g verse spinazieblaadjes - 2 TL rode currypoeder - 1.5 l kippenbouillon
  • handvol fijn gesneden witte kool - 1 EL basilicum (fijn)

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 5 min. in olie. Voeg witte kool en aardappelblokjes toe en laat 5 min. stoven.
  • Voeg de spinazie en curry toe en blus met kippenbouillon.
  • Breng aan de kook en laat voor 25 min. sudderen. Mix tot een gladde soep.
  • Garneer met de repen witte kool en basilicum. MANGEZ! ❤