Wortelsoep met tomaten & groene spliterwten stevig gekruid met citroenpeper en gegarneerd met kardemonzaadjes.
Nodig voor 1 l soep:
-
100 g groene spliterwten
-
1 EL olijfolie - sjalotten (130 g, grof) - wortelen (500 g, grof) - tomaten (250g, grof) - 3 tenen look (grof) - ZP -
2 TL citroenpeper
-
1 l vleesbouillon
-
1 TL kardemonzaadjes (licht gekneusd)
Zo ga je te werk:
-
Kook de spliterwten in ruim water gaar in 25 min. Roer regelmatig en laat uitlekken.
-
Stoof de sjalotten 5 min. in olijfolie. Voeg de groenten, look en specerijen toe.
-
Blus met vleesbouillon en laat 20 min. rustig koken en mix tot een gladde soep.
-
Serveer en garneer met spliterwten en kardemonzaadjes. MANGEZ! ❤