Wortelsoep met groene spliterwten

Wortelsoep met tomaten & groene spliterwten stevig gekruid met citroenpeper en gegarneerd met kardemonzaadjes. 

 

Nodig voor 1 l soep:

  • 100 g groene spliterwten
  • 1 EL olijfolie - sjalotten (130 g, grof) - wortelen (500 g, grof) -  tomaten (250g, grof) - 3 tenen look (grof) - ZP - 2 TL citroenpeper
  • 1 l vleesbouillon
  • 1 TL kardemonzaadjes (licht gekneusd)

Zo ga je te werk:

  • Kook de spliterwten in ruim water gaar in 25 min. Roer regelmatig en laat uitlekken. 
  • Stoof de sjalotten 5 min. in olijfolie. Voeg de groenten, look en specerijen toe. 
  • Blus met vleesbouillon en laat 20 min. rustig koken en mix tot een gladde soep.
  • Serveer en garneer met spliterwten en kardemonzaadjes. MANGEZ! ❤