Een eenvoudige wortelsoep gepimpt met oven-gedroogde tomaatjes gemarineerd in tijm.
Nodig voor 1.5 l soep:
-
300 g kerstomaatjes (gehalveerd) - 1 EL olijfolie - 1 TL tijm - ZP - snuf zout
-
2 EL olijfolie - 1 ui (150 g, fijn) - 2 tenen look (geraspt) - 1 tak selder (75 g) - 1 prei (140 g) - aardappelen (300 g) - wortelen (500 g) - ZP - 1 TL
dragon - 1 TL oregano - 1 TL tijm - 2 laurierbladeren
-
1.5 l groentebouillon
-
200 ml melk - handvol verse bieslook
Zo ga je te werk:
-
Marineer de tomaatjes en plaats verspreid over een bakrooster 1 uur in een oven van 100°C.
-
Stoof de ui 5 min. in olie en voeg de laatste min. look toe. Voeg alle grof gesneden groenten toe en meng met de kruiden/specerijen. Blus met
groentebouillon. Laat 45 min. zacht koken.
-
Mix en voeg melk toe. Serveer en garneer met de zongedroogde tomaatjes & bieslook. MANGEZ! ❤️