Wortelsoep & oven-gedroogde tomaten

Een eenvoudige wortelsoep gepimpt met oven-gedroogde tomaatjes gemarineerd in tijm. 

 

Nodig voor 1.5 l soep:

  • 300 g kerstomaatjes (gehalveerd) - 1 EL olijfolie - 1 TL tijm - ZP - snuf zout
  • 2 EL olijfolie - 1 ui (150 g, fijn) - 2 tenen look (geraspt) - 1 tak selder (75 g) - 1 prei (140 g) - aardappelen (300 g) - wortelen (500 g) - ZP - 1 TL dragon - 1 TL oregano - 1 TL tijm - 2 laurierbladeren
  • 1.5 l groentebouillon
  • 200 ml melk - handvol verse bieslook

Zo ga je te werk:

  • Marineer de tomaatjes en plaats verspreid over een bakrooster 1 uur in een oven van 100°C.
  • Stoof de ui 5 min. in olie en voeg de laatste min. look toe. Voeg alle grof gesneden groenten toe en meng met de kruiden/specerijen. Blus met groentebouillon. Laat 45 min. zacht koken. 
  • Mix en voeg melk toe. Serveer en garneer met de zongedroogde tomaatjes & bieslook. MANGEZ! ❤️