Minestrone met witte bonen

Minestrone met broccoli & kerstomaatjes, orecchiette & witte bonen, erwtjes & Parmezaanse kaas. Duo's die perfect samengaan. Bach gaat de speler in.  

 

Nodig 1,5 l soep:

  • 2 EL olijfolie - ui (100 g, halve manen) - 2 tenen look (fijn) - ZP - handvol verse tijm - 3 laurierbladeren - 2 takjes verse rozemarijn - 1,5 liter groentebouillon
  • reuze witte bonen (100 g, geweekt)
  • broccoli (200 g, roosjes) - 100 g orecchiette - 100 g diepvrieserwtjes (ontdooid) - 15 kerstomaatjes (in 2)
  • 25 g Parmezaanse schilfers - 1 EL maanzaad

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 3 min. in olie. Voeg look, kruiden/specerijen en ZP toe. Blus met groentebouillon.
  • Breng aan de kook en voeg de witte bonen toe. Kook 40 min op een zacht vuur.
  • Voeg broccoli en pasta toe. Kook 12 min. verder. Voeg de laatste 3 min. de erwtjes en tomaatjes toe. 
  • Garneer met Parmezaanse schilfers & maanzaadjes. MANGEZ! ❤