Mangosaus met kaneel & steranijs samen met hespengebraad en langzaam gegaarde rode ui.
Nodig voor vier:
-
1 kg hespengebraad - 1 EL olijfolie - ZP - 1 TL paprikapoeder
-
3 rode uien (heel fijne ringen - 2 EL olijfolie - 2 steranijs - 2 kaneelstokken - ZP
-
1 mango (blokjes) - 2 TL curry madras - 1 TL kurkuma - 200 ml vleesbouillon
-
1 EL maïzena (opgelost in wat water)
Zo ga je te werk:
-
Meng de specerijen met de olie en wrijf het gebraad ermee in. Bak rondom bruin en leg in een kleine ovenschaal.
Bak 50 min. in een oven van 180°C.
-
Stoof de ui zeer langzaam in olijfolie en voeg steranijs, kaneelstokken en ZP toe. Roer af en
toe.
-
Pureer de mangoblokjes en meng met de andere ingrediënten. Breng langzaam aan de kook, voeg maïzena toe en laat
inkoken tot een half-lopende saus.
-
Snij het gebraad in dunne plakken.
-
Leg de saus op een schaal met daarop het gebraad en eindig met rode ui. MANGEZ! ❤️