Hespengebraad met mango & rode ui

Mangosaus met kaneel & steranijs samen met hespengebraad en langzaam gegaarde rode ui. 

 

Nodig voor vier:

  • 1 kg hespengebraad - 1 EL olijfolie - ZP - 1 TL paprikapoeder
  • 3 rode uien (heel fijne ringen - 2 EL olijfolie - 2 steranijs - 2 kaneelstokken - ZP
  • 1 mango (blokjes) - 2 TL curry madras - 1 TL kurkuma - 200 ml vleesbouillon
  • 1 EL maïzena (opgelost in wat water)

Zo ga je te werk:

  • Meng de specerijen met de olie en wrijf het gebraad ermee in. Bak rondom bruin en leg in een kleine ovenschaal. Bak 50 min. in een oven van 180°C.
  • Stoof de ui zeer langzaam in olijfolie en voeg steranijs, kaneelstokken en ZP toe. Roer af en toe.
  • Pureer de mangoblokjes en meng met de andere ingrediënten. Breng langzaam aan de kook, voeg maïzena toe en laat inkoken tot een half-lopende saus. 
  • Snij het gebraad in dunne plakken. 
  • Leg de saus op een schaal met daarop het gebraad en eindig met rode ui. MANGEZ! ❤️