Witte bonen met bloemkool in een tomatensaus & gehakt met lente-ui & ras-el-hanout. Het fagotconcert van Mozart gaat de speler
in.
Nodig voor twee:
-
1 EL olijfolie - 100 g ui (halve manen) - 1 TL rode currypoeder - 1 TL komijnpoeder - 400 g tomatenblokjes - 250 ml vleesbouillon
- 100 g grote witte bonen (24 u geweekt) - 1 kaneelstok
-
450 g bloemkoolroosjes
-
450 g gehakt - 75 g tomatenpuree - 1 TL ras-el-hanout - ZP
-
4 lente-uitjes (ringetjes)
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui met de specerijen 3 min. in olie. Blus met tomatenblokjes en vleesbouillon. Voeg de bonen en het kaneelstokje toe en laat 50 min.
sudderen.
-
Voeg de bloemkool toe en laat 25 min. verder sudderen.
-
Meng het gehakt met de andere ingrediënten en maak balletjes. Bak ze bruin.
-
Schep de groenten op een bord en leg de gehaktballetjes erop. Garneer met lente-ui. MANGEZ! ❤️