Gehakt met bloemkool & witte bonen

Witte bonen met bloemkool in een tomatensaus & gehakt met lente-ui & ras-el-hanout. Het fagotconcert van Mozart gaat de speler in. 

 

Nodig voor twee:

  • 1 EL olijfolie - 100 g ui (halve manen) - 1 TL rode currypoeder - 1 TL komijnpoeder - 400 g tomatenblokjes - 250 ml vleesbouillon - 100 g grote witte bonen (24 u geweekt) - 1 kaneelstok
  • 450 g bloemkoolroosjes
  • 450 g gehakt - 75 g tomatenpuree - 1 TL ras-el-hanout - ZP
  • 4 lente-uitjes (ringetjes)

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui met de specerijen 3 min. in olie. Blus met tomatenblokjes en vleesbouillon. Voeg de bonen en het kaneelstokje toe en laat 50 min. sudderen.
  • Voeg de bloemkool toe en laat 25 min. verder sudderen.
  • Meng het gehakt met de andere ingrediënten en maak balletjes. Bak ze bruin. 
  • Schep de groenten op een bord en leg de gehaktballetjes erop. Garneer met lente-ui.  MANGEZ! ❤️