Jonge wortelen & gehaktballetjes in een tomaten-currypastasaus met erwtjes en kerstomaatjes. Smetana gaat de speler in.
Nodig voor vier:
-
1 bussel jonge wortelen (goed gewassen)
-
500 g gemengd gehakt - 60 g paneermeel - 50 g Parmezaanse kaas - 1 ei - ZP - 1 TL mosterdpoeder - 1 TL kurkuma - 1 EL olijfolie
-
1 EL olijfolie - 1 rode ui (fijn) - 2 tenen look (geraspt) - 1 blok tomatenblokjes (400 g) - 2 TL rode currypasta - 250 ml
groentebouillon
-
15 kerstomaatjes - 150 g erwtjes - sap van 1 limoen
-
handvol platte peterselie (grof)
Zo ga je te werk:
-
Meng het gehakt met de andere ingrediënten en maak gehaktballetjes. Bak ze rondom bruin in olijfolie.
-
Stoof de ui 3 min. in olijfolie en voeg look toe. Voeg na 1 min. de andere ingrediënten toe en meng goed.
-
Leg de wortelen en de gehaktballetjes in de saus en stoof 30 min. met gesloten deksel.
-
Voeg de tomaatjes, erwtjes en het limoensap toe. Laat 5 min. zonder deksel sudderen.
-
Serveer en garneer met peterselie. MANGEZ! ❤️