Gehaktballetjes & jonge wortelen

Jonge wortelen & gehaktballetjes in een tomaten-currypastasaus met erwtjes en kerstomaatjes. Smetana gaat de speler in.

 

Nodig voor vier:

  • 1 bussel jonge wortelen (goed gewassen)
  • 500 g gemengd gehakt - 60 g paneermeel - 50 g Parmezaanse kaas - 1 ei - ZP - 1 TL mosterdpoeder - 1 TL kurkuma - 1 EL olijfolie
  • 1 EL olijfolie - 1 rode ui (fijn) - 2 tenen look (geraspt) - 1 blok tomatenblokjes (400 g) - 2 TL rode currypasta - 250 ml groentebouillon
  • 15 kerstomaatjes - 150 g erwtjes - sap van 1 limoen
  • handvol platte peterselie (grof)

Zo ga je te werk:

  • Meng het gehakt met de andere ingrediënten en maak gehaktballetjes. Bak ze rondom bruin in olijfolie.
  • Stoof de ui 3 min. in olijfolie en voeg look toe. Voeg na 1 min. de andere ingrediënten toe en meng goed.
  • Leg de wortelen en de gehaktballetjes in de saus en stoof 30 min. met gesloten deksel.
  • Voeg de tomaatjes, erwtjes en het limoensap toe. Laat 5 min. zonder deksel sudderen. 
  • Serveer en garneer met peterselie. MANGEZ! ❤️