Gehaktballetjes met rode biet & lavas

Gehaktballetjes met rode biet, lavas & Griekse yoghurt in een tomatensaus met groene linzen. 

 

Nodig voor vier:

  • 500 g gemengd gehakt - 100 g rode biet (gepureerd) - 60 g Griekse yoghurt - 60 g paneermeel - ZP - 10 g lavas (fijn) - klontje boter
  • 800 g tomatenblokjes - 1 vleesbouillonblokje - 300 g groene linzen - ZP

Zo ga je te werk:

  • Meng het gehakt met de andere ingrediënten en rol kleine balletjes. Bak ze in wat boter mooi bruin.
  • Warm de tomatenblokjes met het bouillonblokje op en voeg de linzen en ZP toe. Laat 30 min. op een laag vuur sudderen.
  • Schik de saus op een bord en leg de gehaktballetjes erop. Garneer met wat achtergehouden lavasblaadjes. MANGEZ! ❤️