Gehaktballetjes met witte selder & kerstomaatjes

Witte selder en gehaktballetjes met tomatenpuree, paprikapoeder & komijn in een tomatensaus.

 

Nodig voor twee:

  • 250 g gehakt - 70 g tomatenpuree - 1 TL komijnpoeder - 1 TL paprikapoeder - 1 ei - 25 g paneermeel - klontje boter
  • 2 EL olijfolie - 200 g selder (blokjes) - 1 rode paprika (repen) - 1 rode ui (halve manen) - ZP - 200 ml groentebouillon - 400 g tomatenblokjes
  • 10 kerstomaatjes (in 2) - 1 lente-ui (repen)
  • handvol verse bieslook (geknipt)

Zo ga je te werk:

  • Meng het gehakt met de andere ingrediënten en maak balletjes. Bak ze rondom bruin in boter.
  • Stoof de groenten 10 min. in olijfolie en blus met groentebouillon en tomatenblokjes. 
  • Voeg de gehaktballetjes toe en laat 35 min. sudderen met gesloten deksel.
  • Roer de tomaatjes en de lente-ui onder de saus en warm 5 min. mee op.
  • Schep in een schaal en garneer met verse bieslook. MANGEZ! ❤️