Witte selder en gehaktballetjes met tomatenpuree, paprikapoeder & komijn in een tomatensaus.
Nodig voor twee:
-
250 g gehakt - 70 g tomatenpuree - 1 TL komijnpoeder - 1 TL paprikapoeder - 1 ei - 25 g paneermeel - klontje
boter
-
2 EL olijfolie - 200 g selder (blokjes) - 1 rode paprika (repen) - 1 rode ui (halve manen) - ZP - 200 ml groentebouillon - 400 g
tomatenblokjes
-
10 kerstomaatjes (in 2) - 1 lente-ui (repen)
-
handvol verse bieslook (geknipt)
Zo ga je te werk:
-
Meng het gehakt met de andere ingrediënten en maak balletjes. Bak ze rondom bruin in boter.
-
Stoof de groenten 10 min. in olijfolie en blus met groentebouillon en tomatenblokjes.
-
Voeg de gehaktballetjes toe en laat 35 min. sudderen met gesloten deksel.
-
Roer de tomaatjes en de lente-ui onder de saus en warm 5 min. mee op.
-
Schep in een schaal en garneer met verse bieslook. MANGEZ! ❤️