Gehaktballetjes met witte selder & patatjes

Gehakballetjes in een tomatensaus met witte selder & kleine aardappelen. Anima Sacra van Orlinski gaat de speler in. 

 

Nodig voor vier:

  • 1 l vleesbouillon - 1 witte selder (reepjes) - tomatenblokjes met basilicum (blik, 1200 g) - ZP - 1 TL oregano
  • 500 g gehakt - 100 g paneermeel - 1 TL paprikapoeder - ZP - 1 ei - klontje boter
  • aardappelen (kleine, 450 g)
  • maïzena (30 g, opgelost in koud water) - 1 lente-ui (ringetjes) - 1 TL bruschetta mix

Zo ga je te werk:

  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de andere ingrediënten toe.
  • Meng het gehakt met de ingrediënten en maak balletjes. Bak ze bruin in een klontje boter.
  • Voeg de gehaktballetjes en de aardappelen toe aan de saus en laat 30 min. zacht koken. 
  • Bind de saus met maïzena en garneer met lente-ui en bruschetta mix. MANGEZ! ❤️