Gehakballetjes in een tomatensaus met witte selder & kleine aardappelen. Anima Sacra van Orlinski gaat de speler in.
Nodig voor vier:
-
1 l vleesbouillon - 1 witte selder (reepjes) - tomatenblokjes met basilicum (blik, 1200 g) - ZP - 1 TL oregano
-
500 g gehakt - 100 g paneermeel - 1 TL paprikapoeder - ZP - 1 ei - klontje boter
-
aardappelen (kleine, 450 g)
-
maïzena (30 g, opgelost in koud water) - 1 lente-ui (ringetjes) - 1 TL bruschetta mix
Zo ga je te werk:
-
Breng de bouillon aan de kook en voeg de andere ingrediënten toe.
-
Meng het gehakt met de ingrediënten en maak balletjes. Bak ze bruin in een klontje boter.
-
Voeg de gehaktballetjes en de aardappelen toe aan de saus en laat 30 min. zacht koken.
-
Bind de saus met maïzena en garneer met lente-ui en bruschetta mix. MANGEZ! ❤️