Gehaktballetjes & zoete krieken

Gehaktballetjes met sjalotten en oregano samen met zoete krieken met kaneel en steranijs. 

 

Nodig voor vier:

  • 400 g gehakt - 120 g sjalot (zeer fijn) - 60 g paneermeel - 2 eieren - ZP - 1 TL oregano - klontje boter
  • 700 g krieken (blik, krieken en saus gescheiden) - 2 kaneelstokken - 2 steranijs - 2 zakjes vanillesuiker - 10 g vanillepoeder - 50 ml melk

Zo ga je te werk:

  • Meng het gehakt met de andere ingrediënten en rol balletjes. Bak de balletjes in 5 min. bruin in boter. Plaats 20 min. in een oven van 180°C.
  • Breng de kriekensaus aan de kook samen met de kaneelstokken, steranijs en suiker. Los het vanillepoeder op in de melk en voeg toe aan de kokende saus. Roer goed tot je een licht gebonden saus krijgt. Voeg de krieken toe en warm mee op.
  • Schik de krieken & de gehaktballetjes in een schaal. MANGEZ! ❤️