Een eenpansgerecht met kipfilet, kastanjechampignons, rode puntpaprika & aardappelen in een saus met zure room en gegarneerd met
cresson.
Nodig voor 4:
-
1 kg kipfilet - 2 TL paprikapoeder - 2 TL kippenkruiden - 2 EL olijfolie
-
250 g kastanjechampignons (de grote in 2) - 250 ml groentebouillon
-
2 rode puntpaprika (ringen) - 500 g aardappelen (grote frieten)
-
4 EL zure room - 1/2 TL harissa
-
1 bakje cresson
Zo ga je te werk:
-
Marineer de kipfilet 15 min. en bak rondom bruin in olijfolie. Haal uit de pan.
-
Bak de kastanjechampignons 4 min. op een hoog vuur en voeg de kip toe. Blus met bouillon en laat 15 min. sudderen met gesloten deksel.
-
Voeg de groenten toe en laat weer 15 min. sudderen met gesloten deksel.
-
Meng de room en harissa onder de saus en warm mee op.
-
Serveer in een mooie schaal en garneer met cresson. MANGEZ! ❤️