Kip & kastanjechampignons

Een eenpansgerecht met kipfilet, kastanjechampignons, rode puntpaprika & aardappelen in een saus met zure room en gegarneerd met cresson. 

 

Nodig voor 4:

  • 1 kg kipfilet - 2 TL paprikapoeder - 2 TL kippenkruiden - 2 EL olijfolie
  • 250 g kastanjechampignons (de grote in 2) - 250 ml groentebouillon 
  • 2 rode puntpaprika (ringen) - 500 g aardappelen (grote frieten)
  • 4 EL zure room - 1/2 TL harissa
  • 1 bakje cresson

Zo ga je te werk:

  • Marineer de kipfilet 15 min. en bak rondom bruin in olijfolie. Haal uit de pan.
  • Bak de kastanjechampignons 4 min. op een hoog vuur en voeg de kip toe. Blus met bouillon en laat 15 min. sudderen met gesloten deksel.
  • Voeg de groenten toe en laat weer 15 min. sudderen met gesloten deksel.
  • Meng de room en harissa onder de saus en warm mee op.
  • Serveer in een mooie schaal en garneer met cresson. MANGEZ! ❤️