Kip met courgette & kikkererwten

Goed gekruide kippenblokjes met courgette en kikkererwten in een saus van kokosmelk. 

 

Nodig voor vier:

  • 500 g kippenblokjes - 2 TL kippenkruiden - 2 TL marrakech kruiden - 1 EL olijfolie 
  • 800 g courgette (halve ringen) - ZP - 2 TL oregano 
  • 400 ml kokosmelk - 250 ml groentebouillon
  • 250 g kikkererwten - 3 lente-uitjes (fijn)
  • sap van 1 citroen

Zo ga je te werk:

  • Marineer de kip in de specerijen en de olie. Bak mooi bruin.
  • Voeg de courgette en oregano toe. Bak 2 min. mee en kruid met ZP.
  • Blus met kokosmelk en bouillon. Laat 30 min. op een laag vuur met gesloten deksel sudderen.
  • Voeg de kikkererwten en lente-ui toe en laat nog 5 min. verder koken. 
  • Knijp een citroen uit over het gerecht en garneer met wat groen van een lente-ui. MANGEZ! ❤️