Goed gekruide kippenblokjes met courgette en kikkererwten in een saus van kokosmelk.
Nodig voor vier:
-
500 g kippenblokjes - 2 TL kippenkruiden - 2 TL marrakech kruiden - 1 EL olijfolie
-
800 g courgette (halve ringen) - ZP - 2 TL oregano
-
400 ml kokosmelk - 250 ml groentebouillon
-
250 g kikkererwten - 3 lente-uitjes (fijn)
-
sap van 1 citroen
Zo ga je te werk:
-
Marineer de kip in de specerijen en de olie. Bak mooi bruin.
-
Voeg de courgette en oregano toe. Bak 2 min. mee en kruid met ZP.
-
Blus met kokosmelk en bouillon. Laat 30 min. op een laag vuur met gesloten deksel sudderen.
-
Voeg de kikkererwten en lente-ui toe en laat nog 5 min. verder koken.
-
Knijp een citroen uit over het gerecht en garneer met wat groen van een lente-ui. MANGEZ! ❤️