Kip & selder in een witte saus met spinazie & rode puntpaprika

Kipfilet in een witte saus met veel selder, spinazie & rode puntpaprika.  

 

Nodig voor vier:

  • 500 g selder (stukken van 4 cm, beetgaar gekookt in 15 min.)
  • 30 g boter - 30 g bloem - 250 ml melk - 100 ml kookvocht - 2 TL oregano - ZP
  • 100 g bladspinazie
  • 500 g kipfilet (in blokjes) - marinade: 1 EL olijfolie - ZP - 1 TL paprikapoeder - 1 TL vadouvan
  • 2 rode puntpaprika's (ringen) - 1 EL olijfolie - ZP

Zo ga je te werk:

  • Smelt de boter en voeg de bloem toe. Zet het vuur af en roer de melk en het kookvocht onder de roux. Blijf goed roeren en zet het vuur zachtjes aan. Kruid en voeg de selder en spinazie toe.
  • Marineer de kippenblokjes en bak mooi bruin.
  • Bak de paprika beetgaar in 3 min. op een hoog vuur.
  • Schik de saus op een bord, leg de kip in het midden en garneer met de rode paprika. MANGEZ! ❤️