Kipfilet ingepakt in gerookt spek met veel kruidnagel en een sinaasappelsaus.
Nodig voor twee:
-
2 kipfilets (in de lengte in twee gesneden) - 12 repen gerookt spek - klontje boter
-
15 kruidnagels - ZP - 1 sinaasappel (sap) - 2 EL water
-
1 sinaasappel (in schijven) - 1 EL arachideolie
-
handvol verse bladpeterselie (geknipt)
Zo ga je te werk:
-
Draai 3 repen spek rond elke kipfilet. Bak bruin in een klontje boter.
-
Duw kruidnagel in een stuk sinaasappel en leg bij de kip. Kruid met ZP en voeg het sap van 1 sinaasappel en 2 EL water
toe.
-
Laat met gesloten deksel 15 min. sudderen.
-
Bak de sinaasappelschijven mooi bruin.
-
Schik de kip met de saus op een bord en garneer met de sinaasappelschijven en verse bladpeterselie. MANGEZ! ❤️