Kipfilet met gerookt spek & sinaasappel

Kipfilet ingepakt in gerookt spek met veel kruidnagel en een sinaasappelsaus. 

 

 

Nodig voor twee:

  • 2 kipfilets (in de lengte in twee gesneden) - 12 repen gerookt spek - klontje boter
  • 15 kruidnagels - ZP - 1 sinaasappel (sap) - 2 EL water
  • 1 sinaasappel (in schijven) - 1 EL arachideolie
  • handvol verse bladpeterselie (geknipt)

Zo ga je te werk:

  • Draai 3 repen spek rond elke kipfilet. Bak bruin in een klontje boter. 
  • Duw kruidnagel in een stuk sinaasappel en leg bij de kip. Kruid met ZP en voeg het sap van 1 sinaasappel en 2 EL water toe. 
  • Laat met gesloten deksel 15 min. sudderen. 
  • Bak de sinaasappelschijven mooi bruin. 
  • Schik de kip met de saus op een bord en garneer met de sinaasappelschijven en verse bladpeterselie. MANGEZ! ❤️