Kippenblokjes met venkel, tomaat en bulgur. 'Weihnachtsoratorium van Bach gaat de speler in.
Nodig voor twee:
-
1 EL olijfolie - 1 ui (halve ringen) - 3 tomaten (dunne, halve ringen) - 1 venkel (dunne schijven)
-
1 EL bloem - 250 ml groentebouillon
-
2 TL vadouvan - ZP - 1 TL kardemonpoeder - 100 g bulgur
-
300 g kippenblokjes - 1 EL olijfolie - 1 TL kippenkruiden
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 3 min. in olijfolie. Voeg venkel en 2 tomaten in schijfjes toe en stoof 5 min.
verder.
-
Bestrooi met bloem en blus met groentebouillon. Laat 20 min. zacht sudderen met gesloten
deksel.
-
Voeg alle specerijen en bulgur toe. Meng en laat 8 min. zacht koken. Voeg de laatste 3 min. de laatste tomaat in
schijfjes toe.
-
Meng de kippenblokjes met de olie en kippenkruiden. Bak mooi bruin.
-
Schik de groenten op een schaal en leg de kippenblokjes erbij. Garneer met wat venkelblaadjes. MANGEZ! ❤️