Kippenblokjes met venkel & bulgur

Kippenblokjes met venkel, tomaat en bulgur. 'Weihnachtsoratorium van Bach gaat de speler in.

 

Nodig voor twee:

  • 1 EL olijfolie - 1 ui (halve ringen) - 3 tomaten (dunne, halve ringen) - 1 venkel (dunne schijven)
  • 1 EL bloem - 250 ml groentebouillon
  • 2 TL vadouvan - ZP - 1 TL kardemonpoeder - 100 g bulgur
  • 300 g kippenblokjes - 1 EL olijfolie - 1 TL kippenkruiden

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 3 min. in olijfolie. Voeg venkel en 2 tomaten in schijfjes toe en stoof 5 min. verder.
  • Bestrooi met bloem en blus met groentebouillon. Laat 20 min. zacht sudderen met gesloten deksel.
  • Voeg alle specerijen en bulgur toe. Meng en laat 8 min. zacht koken. Voeg de laatste 3 min. de laatste tomaat in schijfjes toe. 
  • Meng de kippenblokjes met de olie en kippenkruiden. Bak mooi bruin. 
  • Schik de groenten op een schaal en leg de kippenblokjes erbij. Garneer met wat venkelblaadjes. MANGEZ! ❤️