Kippenpasteitje met courgette & limoen

Kipfilet met courgettes en lente-ui in een frisse limoensaus geserveerd in bouchées. 

 

Nodig voor twee:

  • 2 bouchées
  • 35 g boter - 35 g bloem - ZP - 250 ml melk - 150 ml kippenbouillon
  • 3 lente-ui (dunne ringen) - 1 courgette (blokjes) - 2 tenen look (geraspt)
  • 400 g kipfilet (gaar gekookt in kippenbouillon, in blokjes)
  • 1 limoen (sap) - 1/2 limoen (dunne schijfjes)
  • 10 g verse bieslook (geknipt)

Zo ga je te werk:

  • Smelt de boter en voeg de bloem toe. Zet het vuur af en meng met melk en bouillon. Kruid met ZP.
  • Zet het vuur terug aan en roer tot een gladde saus. Voeg de groenten en look toe en laat 15 min. op een heel laag vuur sudderen.
  • Voeg de kip en limoensap toe. Schep in bouchées, garneer met limoenschijfjes en plaats 30 min. in een oven van 150°C.
  • Garneer met bieslook. MANGEZ! ❤️