Kippenpilons uit de oven

Kippenpilons met veel verse groenten in een kleurige roomsaus gegaard in de oven. De eerste symfonie van Mahler klinkt luid.

 

Nodig voor twee:

  • 500 g kippenpilons - klontje boter - 1 TL kippenkruiden
  • 1 groene paprika (in 8) - 2 langwerpige tomaten (in 4) - 1 geel pepertje (in 4) - 4 aardappelen (300 g, in de lengte in 4) - 2 kaneelstokken
  • 250 ml room - ZP - 1 TL colorante alimentario - 1 TL kurkuma - 1 TL fenegriek

Zo ga je te werk:

  • Kruid de kippenpilons met kippenkruiden en bak 5 min. aan iedere kant in wat boter.
  • Schik in een ovenschotel en voeg de groenten en kaneelstokken toe.
  • Meng de room met de specerijen en giet over het gerecht. Dek af met aluminiumfolie en plaats 50 min. in een oven van 180°C.
  • Verwijder de folie en plaats weer 15 min. in de oven. Serveer. MANGEZ! ❤️