Varkensgebraad met aardappelen, pompoen, wortelen, ui, gele paprika, gele courgette, look en lente-ui. Alles gaat de oven in. Wat een
traktatie!
Nodig voor vier:
-
varkensgebraad (ongeveer 750 g) - klontje boter - 10 verse takjes tijm - snuf zout - ZP - 2 takjes rozemarijn
-
butternut pompoen (250 g) - aardappelen (400 g) - wortelen (200 g) -
gele paprika - 1 gele courgette (200 g) - 1 ui (100 g) - 4 tenen look
-
dressing: ZP - 2 TL cajun - 1 TL paprikapoeder - 2 EL olijfolie
-
500 ml groentebouillon
-
3 lente-uitjes
Zo ga je te werk:
-
Bak het varkensgebraad rondom bruin in boter. Kruid met PEZO en leg in een ovenschaal samen met de verse kruiden.
-
Snij alle groenten in grote frieten en meng onder de dressing. Leg rond het gebraad en overgiet met bouillon. Plaats 20 min. in een
oven van 180°C en 50 min. in een oven van 150°C.
-
Voeg de lente-ui toe en plaats terug in de oven voor 15 min.
-
Laat 15 min. rusten voor serveren. MANGEZ! ❤️