Balletjes in rode saus

Gehaktballetjes in een tomatensaus met harissa en kokosmelk. Verse bieslook zorgt voor extra kleur. 'De Mondscheinsonate' van Beethoven speelt. 

 

Nodig voor twee:

  • 300 g gemengd gehakt - 1 ei - 30 g paneermeel - 1 TL nootmuskaat - ZP - 1 EL olijfolie
  • 200 g ui (grof) - 200 g tomaten (grof) - 2 tenen look (grof)
  • 2 EL tomatenpuree - ZP - 1/2 TL harissa - 1 TL rozemarijn - 1 TL oregano - 200 ml kokosmelk
  • 125 g tomaten (heel dun)
  • handvol verse bieslook (geknipt)

Zo ga je te werk:

  • Meng alle ingrediënten onder het gehakt. Maak gehaktballetjes en bak ze bruin in olijfolie.
  • Mix de groenten in een blender.
  • Verwarm de saus samen met de specerijen, kokosmelk en de gehaktballetjes. Laat 15 min. sudderen. 
  • Voeg de verse tomaten toe en laat even mee opwarmen. 
  • Garneer met verse bieslook. MANGEZ! ❤️