Gehaktballetjes in een tomatensaus met harissa en kokosmelk. Verse bieslook zorgt voor extra kleur. 'De Mondscheinsonate' van Beethoven speelt.
Nodig voor twee:
-
300 g gemengd gehakt - 1 ei - 30 g paneermeel - 1 TL nootmuskaat - ZP - 1 EL olijfolie
-
200 g ui (grof) - 200 g tomaten (grof) - 2 tenen look (grof)
-
2 EL tomatenpuree - ZP - 1/2 TL harissa - 1 TL rozemarijn - 1 TL oregano - 200 ml kokosmelk
-
125 g tomaten (heel dun)
-
handvol verse bieslook (geknipt)
Zo ga je te werk:
-
Meng alle ingrediënten onder het gehakt. Maak gehaktballetjes en bak ze bruin in olijfolie.
-
Mix de groenten in een blender.
-
Verwarm de saus samen met de specerijen, kokosmelk en de gehaktballetjes. Laat 15 min. sudderen.
-
Voeg de verse tomaten toe en laat even mee opwarmen.
-
Garneer met verse bieslook. MANGEZ! ❤️